Zdrowie z jelit

POWERBIOTIC
FAT BURNER

Powerbiotic Fat Burner to liofilizowana esencja z ekologicznego octu jabłkowego, będąca bardzo bogatym źródłem związków polifenolowych (kwas galusowy, katechiny, epikatechiny), kwasów: cholrogenowego, kawowego, kumarynowego, mlekowego i cytrynowego, aminokwasów, enzymów, witamin, mikroelementów i pektyn.

Powerbiotic Fat Burner przeznaczony jest przede wszystkim dla ludzi, którzy chcą zadbać o prawidłową masę ciała i uchronić się przed następstwami chorób cywilizacyjnych. Ocet jabłkowy reguluje poziom glukozy, spala tłuszcz, zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i nadciśnienia, obniża poziom triglicerydów i cholesterolu, zapobiega utlenianiu cząsteczek złego cholesterolu LDL. Niweluje też reflux i zgagę.

Natura


Ekologia i czystość naszych upraw jest dla nas najwyższym priorytetem. Historia Powerbiotic Fat Burner zaczyna się w ekologicznych gospodarstwach leżących na skraju Puszczy Białowieskiej w najdzikszych rejonach Podlasia. Tam, z dala od miast i autostrad, w promieniach słońca i strugach odżywczego deszczu w swoim naturalnym tempie dojrzewają owoce z których później tworzymy Powerbiotic Fat Burner. Nasze warzywa praktycznie nie zawierają metali ciężkich ani też nawet śladowych ilości pestycydów czy herbicydów.

Nauka


Przy produkcji Powerbiotic Fat Burner stosujemy nasz unikalny, opatentowany proces niepełnej fermentacji z wykorzystaniem probiotycznych bakterii namnażanych w środowisku soku z ekologicznych jabłek. Bakterie żyjące w tak silnie stymulującym środowisku przy zmiennej temperaturze, ciśnieniu, dostępności tlenu, dwutlenku węgla i czasu inkubacji produkują na swoje potrzeby związki adaptogenne, np. związki polifenolowe i kwasy: chlorogenowy, kawowy, kumarynowy, mlekowy i cytrynowy. Pozyskiwana biologiczna esensja jest bogata w metabolity biochemiczne specyficzne dla poszczególnych szczepów bakterii, jak też uwolnione organella komórkowe (mikrowakuole).

Najważniejsze działanie Powerbiotic Far Burner


 

Reguluje poziom glukozy, zmniejsza stężenie glukozy we krwi i zwiększa wrażliwość komórek na insulinę

U pacjentów po spożyciu octu jabłkowego obserwuje się duże 30 40% obniżenie poziomu glukozy i insuliny we krwi). Ocet jabłkowy jest polecany w diecie osób ze stanem przedcukrzycowym, cukrzycą, insulinoopornością i wszelkimi zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Za działanie hipoglikemiczne octu jabłkowego odpowiada zawarty w nim kwas octowy. Kwas octowy działa wielokierunkowo i odpowiada aktywności trzech rodzajów leków stosowanych w leczeniu cukrzycy: spowalnia wchłanianie cukru z pożywienia do krwi oraz spowalnia rozkład skrobi do cukrów prostych (analogicznie jak lek akarboza), zmniejsza glikemię poposiłkową i zwiększa wrażliwość komórek na insulinę (analogicznie jak lek metformina) a przyjmowany przed snem ocet jabłkowy obniża poziom glukozy na czczo, co sugeruje, że zwiększa wydzielanie insuliny (analogicznie jak lek nateglinid). U osób zdrowych po podaniu 50 g sacharozy i 60 ml octu jabłkowego nie stwierdzono istotnej zmiany poziomu glukozy we krwi , natomiast wydzielanie insuliny zmniejszyło się o 20% względem podania samej sacharozy.

Spala tłuszcz – pomaga w zredukowaniu masy ciała

Badania przeprowadzone w Japonii wykazały, że po 12 tygodniach przyjmowania octu jabłkowego masa ciała, BMI, trzewna powierzchnia tłuszczu oraz obwód w talii były znacząco niższe. Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie, ponieważ reguluje poziom glukozy we krwi i zmniejsza wydzielanie insuliny, co prowadzi do zmniejszenia masy ciała. Dodanie octu jabłkowego do posiłku zwiększa uczucie sytości, ale mechanizm tego działania nie jest dokładnie wyjaśniony.

Zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i nadciśnienia

Dotychczasowe badania przeprowadzone na szczurach wykazały, że podawanie octu jabłkowego obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów. Ocet jabłkowy zawiera silny przeciwutleniacz – kwas chlorogenowy, który ochrania cząsteczki cholesterolu LDL przed utlenianiem, co zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy naczyń krwionośnych. Wykazano również w badaniach, że wzbogacenie diety szczurów octem jabłkowym powoduje znaczne zmniejszenie u nich skurczowego ciśnienia krwi (o 20 mm Hg) w porównaniu do osobników, u których w diecie zamiast octu zastosowano wodę dejonizowaną.

Niweluje refluks i zgagę

Następstwem choroby refluksowej przełyku są dolegliwości o typie zgagi, często objawy nieprawidłowo zakwaszonego żołądka. Prawidłowo zakwaszony żołądek (pH = 1,52,5) jest konieczny do właściwego trawienia pokarmów, w tym białek. Ocet jabłkowy zakwasza w organizmie jedynie żołądek, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego niezbędnego do prawidłowego trawienia białek. Jest on fenomenem natury, ma właściwości alkalizujące, ale może jednocześnie odkwaszać organizm i zakwaszać żołądek. Można refluksowi zaradzić, przyjmując codziennie jedną łyżkę stołową niefiltrowanego octu jabłkowego rozpuszczonego w jednej szklance wody przed lub w trakcie posiłku. Pektyna zawarta w occie jabłkowym może natomiast łagodzić skurcze jelit.

Pomocny przy zatkanych zatokach

Ocet jabłkowy rozrzedza i zmniejsza ilość śluzu w organizmie, pomagając oczyścić zatoki. Zawarte w occie witaminy: E, B1, B2, pierwiastki: wapń i magnez wspomagają oczyszczenie zatok i leczenie stanu zapalnego. Zaleca się przyjmować jedną łyżkę stołową octu jabłkowego rozpuszczonego w jednej szklance letniej wody 3x dziennie do ustąpienia infekcji.

Wykazuje korzystne działanie na włosy, skórę i stan jamy ustnej

Ocet jabłkowy można stosować na włosy jako odżywkę, pomaga on usunąć nagromadzone we włosach środki pielęgnacyjne i przywrócić naturalne pH skóry oraz nadać włosom blask. Ocet jabłkowy może stanowić dezodorant do stóp, jego wcieranie w skórę stóp może wyeliminować bakterie i usunąć nieprzyjemny zapach.

Dopiero kombinacja odpowiednio przygotowanej gleby, rygorystycznej ekologii, opatentowanego procesu niepełnej fermentacji a później liofilizacji pozwala na stworzenie najwyższej jakości produktu z bardzo wysoką i stałą zawartością flawonoidów, antocyjanów, polifenoli, betacyjanin, betaksantyn, witamin, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych, wzbogaconych o wczesne formy rozwojowe bakterii i przyjazny jelitom błonnik jabłkowy.

1Dla kogo jest przeznaczony Powerbiotic Fat Burner?
Powerbiotic Fat Burner jest przeznaczony dla pacjentów, którzy chcą zadbać o prawidłową masę ciała i uchronić się przed powikłaniami nadmiernej masy ciała.
2Czy Powerbiotic Fat Burner jest bezpieczny?
Powerbiotic Fat Burner jest preparatem bezpiecznym i jego stosowanie nie wiąże się z istotnym ryzykiem dla zdrowia, nie powinien być jednak doustnie stosowany przez kobiety w ciąży oraz kobiety karmiące piersią.
3Jakie jest zalecane spożycie Powerbiotic Fat Burner?
Zaleca się przyjmowanie 2-4 kapsułek dziennie, najlepiej w jednej porcji rano na czczo, celem odpowiedniego zakwaszenia środowiska żołądka.
4Jak długo można stosować Powerbiotic Fat Burner?
Nie ma limitu czasu stosowania Powerbiotic Fat Burner. Standardowy czas stosowania wynosi 3 miesiące, po którym to czasie należy zweryfikować efekty i rozważyć dalszą suplementację oraz ewentualną zmianę dawki.
5Jak należy przechowywać Powerbiotic Fat Burner?
Powerbiotic Fat Burner należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce.
6 Czy mogę łączyć ze sobą różne produkty Powerbiotic?
Oczywiście! Zalecamy natomiast nie łączenie ze sobą nadmiernej produktów fermentowanych ze względu na możliwość pojawienia się wzdęć związanych z podażą nadmiernej ilości bakterii jelitowych - to jest nie więcej niż łącznie 4 kapsułki różnych preparatów dziennie.
العربية简体中文DeutschPolskiEnglishРусскийEspañol