Zdrowie z jelit

POWERBIOTIC
IMMUNO

Powerbiotic Immuno to liofilizowana esencja z ekologicznej dzikiej róży. Jest szczególnie bogatym źródłem witaminy C (ogólna jej zawartość wynosi 0,3‑1,7%, czasem dochodzi do 6,0%, a nawet 12,0%.). Prócz tego, jest unikalnym źródłem astragaliny, kwercetyny, tylirozydu, proantocyjanidyny oraz galaktolipidu - związku o silnym działaniu przeciwzapalnym.
Powerbiotic Immuno znajduje zastosowanie w zwalczaniu oraz zapobieganiu infekcjom. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C oraz związków o działaniu przeciwzapalnym i przeciwutleniającym silnie pobudza układ odpornościowy do zwalczania infekcji wirusowych, bakteryjnych oraz grzybiczych.

Natura


Ekologia i czystość naszych upraw jest dla nas najwyższym priorytetem. Historia Powerbiotic Immuno zaczyna się w ekologicznych gospodarstwach leżących na skraju Puszczy Białowieskiej w najdzikszych rejonach Podlasia. Tam, z dala od miast i autostrad, w promieniach słońca i strugach odżywczego deszczu w swoim naturalnym tempie dojrzewają owoce z których później tworzymy Powerbiotic Immuno. Nasze owoce praktycznie nie zawierają metali ciężkich ani też nawet śladowych ilości pestycydów czy herbicydów.

Nauka


Unikalny proces liofilizacji owoców. Tylko dzika róża spożywana na surowo, niepoddana obróbce termicznej zachowuje swoje unikalne właściwości - podgrzana czy pieczona dostarcza jedynie soli mineralnych i niektórych witamin; pozostałe korzystne składniki są jednak rozkładane. Liofilizacja powoduje, że większość reakcji chemicznych i mikrobiologicznych mogących zachodzić w artykułach żywnościowych sprzyjających ich psuciu się zostaje zahamowana. Dzięki liofilizacji unikalne właściwości świeżej i surowej dzikiej róży, jak też wysoka zawartość niestabilnych bioaktywnych związków jakimi są flawonoidy, flawonole i związki garbnikowe zostają zachowane na długi czas w temperaturze pokojowej.

Najważniejsze działanie Powerbiotic Immuno


 

Wzmacnia organizm i zapobiega infekcjom

Witamina C obecna w wysokich stężeniach w dzikiej róży odgrywa ważną rolę w procesie tworzenia kolagenu, wzmacnia system odpornościowy, chroniąc przed grypą i przeziębieniem, obniża ryzyko zachorowania na nowotwory, wzmacnia tętnice, uszczelnia wraz z rutyną ścianki włosowatych naczyń krwionośnych, chroni przed ich pękaniem i powstawaniem żylaków. Witamina C uczestniczy w procesach oksydacyjno-redukcyjnych, przyspiesza gojenie się ran, ułatwia przyswajanie żelaza, wpływa na zahamowanie procesów starzenia się organizmu i rozwoju zmian miażdżycowych oraz chroni przed wywołanymi przez bakterie i wirusy chorobami przeziębieniowymi, redukując czas ich trwania oraz łagodząc objawy

Wzmacnia organizm poprzez działanie przeciwutleniające

Tylirozyd występujący w owocach dzikiej róży ma właściwości hepatoprotekcyjne (dobroczynny wpływ na funkcje wątroby i dróg żółciowych) i jest bardzo aktywny w procesie metabolizmu tłuszczów. Powoduje wzrost oksydacji kwasów tłuszczowych w wątrobie i mięśniach, a także spadek akumulacji lipidów w tkance tłuszczowej białej. Wykorzystanie tej substancji ma niezwykły potencjał w przeciwdziałaniu otyłości. Proantocyjanidyny zawarte w dzikiej róży należą do grupy flawonoidów o bardzo silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Podobnie jak inne flawonoidy wykazują inhibujące (hamujące) działanie na rozwój komórek czerniaka.

Zawiera wysokie stężenia galaktolipidu o silnym działaniu przeciwzapalnym

Warholm O. i wsp. w 2003 r. wykazali skuteczność standaryzowanego proszku z owoców dzikiej róży na grupie 100 pacjentów w wieku 65 lat cierpiących na zwyrodnienia stanu kolanowego lub biodrowego w stadium zaawansowanym, oczekujących na zabieg wymiany stawu na endoprotezę. Pacjenci otrzymywali sproszkowane owoce dzikiej róży przez 4 miesiące (w dwóch dawkach podzielonych 5,0 g dziennie). Po 4 miesiącach stwierdzono poprawę ruchomości stawów o 40% oraz spadek dolegliwości bólowych o 65,5%.

Rein i wsp. w 2004 r. również wykazali skuteczność standaryzowanego proszku z owoców dzikiej róży (R. canina) na grupie 112 pacjentów ze zdiagnozowaną chorobą zwyrodnieniową stawów: biodrowego, kolanowego, barkowego lub stawów dłoni. Pacjentom podawano 5,0 g preparatu dziennie w dwóch dawkach podzielonych, przez 3 miesiące. Po 3 miesiącach obserwowano znaczący spadek dolegliwości bólowych, sztywności stawów, z jednoczesną poprawą nastroju i komfortu życia. W profilu biochemicznym stwierdzono obniżenie stężenia białek ostrej fazy stanu zapalnego (CRP)

Dopiero kombinacja odpowiednio przygotowanej gleby, rygorystycznej ekologii, opatentowanego procesu niepełnej fermentacji a później liofilizacji pozwala na stworzenie najwyższej jakości produktu z bardzo wysoką i stałą zawartością flawonoidów, antocyjanów, polifenoli, betacyjanin, betaksantyn, witamin, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych, wzbogaconych o wczesne formy rozwojowe bakterii i przyjazny jelitom błonnik jabłkowy.
1Dla kogo jest przeznaczony Powerbiotic Immuno?
Powerbiotic Immuno przeznaczony jest dla wszystkich potrzebujących kompleksowego wsparcia organizmu dla zwalczania i zapobiegania infekcjom.
2Czy Powerbiotic Immuno jest bezpieczny?
Powerbiotic Immuno jest preparatem bezpiecznym i jego stosowanie nie wiąże się z istotnym ryzykiem dla zdrowia.
3Jakie jest zalecane spożycie Powerbiotic Immuno?
Zaleca się przyjmowanie 2 - 4 kapsułek dziennie, na czczo rano i wieczorem.
4Jak długo można stosować Powerbiotic Immuno?
Nie ma limitu czasu stosowania Powerbiotic Immuno. Standardowy czas stosowania wynosi 3 miesiące, po którym to czasie należy zweryfikować efekty i rozważyć dalszą suplementację oraz ewentualną zmianę dawki.
5Jak należy przechowywać Powerbiotic Immuno?
Powerbiotic Immuno należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce.
6 Czy mogę łączyć ze sobą różne produkty Powerbiotic?
Oczywiście, nie ma ku temu przeciwwskazań.
العربية简体中文DeutschPolskiEnglishРусскийEspañol