Fermentacja w Powerbiotic

Do produkcji suplementów diety Powerbiotic wykorzystujemy trzy metody fermentacji.



Podczas fermentacji zwracamy szczególną uwagę na przeżywalność bakterii probiotycznych i zawartość przeciwutleniaczy w tym antyoksydantów.

1. Fermentacja spontaniczna stosowana jest przy produkcji liofilizatów z kapusty kiszonej gdzie za fermentację odpowiedzialne są bakterie: LN. Mesenteroides, Lb. Brevis i Lb.Plantarum 2,2 x 106 j.t.k./cm3.

2. Fermentacja wymuszona stosowana jest przy produkcji liofilizatów z buraków kiszonych, biorą w niej udział mezofile bakterii LAB następujących rodzajów: Leukonostoc, Lactobacillus i Pediococcus, wyizolowano także przedstawicieli rodzajów Bacillus, Clostridum i niewielkie ilości drożdży i pleśni (plus bakterie Ln. Mesenteroides, Lb. Brevis i Lb. Plantarum).

W liofilizatach z kiszonej kapusty i kiszonych buraków występują korzystne dla organizmu człowieka bakterie probiotyczne : Bifidobacterium, Lactobacillus, które hamują wzrost patogenów chorobotwórczych takich jak: Clostridium, Fusobacterium.

3. Fermentacja z dodatkiem kultury startowej do pasteryzowanej suszonej pulpy z jabłka odmiany Gold Milenium, z wyeliminowaną mikroflorą autochtoniczną, gdzie dodajemy opatentowany skład bakterii startowych. Fermentacja ta wykorzystywana jest do produkcji suplementów diety Powerbiotic Balance.

Zastrzeżenie patentowe
Suplement diety Powerbiotic Balance zawiera polifenole od 220 do 224,4 mg/L i pektyny na bazie jabłek Gold Milenium oraz białko od 0,15 g do 0,41 g, tłuszczu od 0,01 g do 0,86 g, sodu od 0,005 g do 0,06 g, wapnia 0,015g do 0,08 g , potasu od 0,17 g do 0,26 g, magnezu od 0,012 g do 0,043 g, fosforu od 0,010 g do 0,012 g i węglowodany w ilości od 10,78 g do 12,82 g oraz kultury probiotyczne SCD szczepy kultur probiotycznych SCD: Bifidobacterium animalis, B.Bifidum, B.Longum, L.Acidophilus, L.Bulgaricus, L.Casei, L.Delbruecki, L.Fermentum, L.Plantarum, Lactococcus diacetylactis, L.Lactis, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces cerevisiae, Bacillus subtillis var natto, Rhodopseudomonas palustris, bakterie kwasu mlekowego 2.3 x 106 cfu/ml, drożdże 1.7 x 105 cfu/ml.
العربية简体中文DeutschPolskiEnglishРусскийEspañol