Zdrowie z jelit

POWERBIOTIC
VISION

Powerbiotic Vision to liofilizowana esencja z ekologicznej jagody kamczackiej, będąca jednym z najbogatszych wśród owoców źródłem antyoksydantów - polifenoli, antocyjanów, kwasów fenolowych oraz flawonoidów.
Powerbiotic Vision przeznaczony jest dla aktywnych ludzi którzy chcą dostarczyć swojemu organizmowi potrzebną ilość antyoksydantów z naturalnych i przyswajalnych źródeł aby walczyć z procesami starzenia i zużywania się organizmu. Szczególnie polecany jest dla osób dbających o zdrowy wzrok, a także skórę, serce i naczynia krwionośne.

Natura


Ekologia i czystość naszych upraw jest dla nas najwyższym priorytetem. Historia Powerbiotic Vision zaczyna się w ekologicznych gospodarstwach leżących na skraju Puszczy Białowieskiej w najdzikszych rejonach Podlasia. Tam, z dala od miast i autostrad, w promieniach słońca i strugach odżywczego deszczu w swoim naturalnym tempie dojrzewają owoce z których później tworzymy Powerbiotic Vision. Nasze owoce praktycznie nie zawierają metali ciężkich ani też nawet śladowych ilości pestycydów czy herbicydów.

Nauka


Unikalny proces liofilizacji owoców. Tylko jagoda spożywana na surowo, niepoddana obróbce termicznej zachowuje swoje unikalne właściwości - podgrzana czy pieczona dostarcza jedynie soli mineralnych i niektórych witamin; pozostałe korzystne składniki są jednak rozkładane. Liofilizacja powoduje, że większość reakcji chemicznych i mikrobiologicznych mogących zachodzić w artykułach żywnościowych sprzyjających ich psuciu się zostaje zahamowana. Dzięki liofilizacji unikalne właściwości świeżej jagody kamczackiej i wysoka zawartość niestabilnych bioaktywnych związków jakimi są antocyjany zostają zachowane na długi czas w temperaturze pokojowej.

Najważniejsze działanie Powerbiotic Vision


 

Jedno z najbogatszych źródeł antyoksydantów w przyrodzie

Antyoksydanty stanowią niejednorodną grupę związków chemicznych, które wykazują następujące działania:

– wzmacniają system odpornościowy,

– zapobiegają schorzeniom układu sercowo-naczyniowego poprzez hamowanie powstawania złego cholesterolu LDL i odkładania się go w naczyniach krwionośnych,

– uszczelniają naczynie krwionośne, zapobiegają opuchliznom i krwawieniom,

– obniżają ciśnienie krwi, hamują „sklejanie się” płytek krwi i ułatwiają jej przepływ,

– hamują powstawanie wrzodów żołądka i dwunastnicy,

– wykazują działanie żółciopędne, przeciwwrzodowe, moczopędne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i ochronne wątroby

Producent jagody kamczackiej na potrzeby Powerbiotic określił wartość ORAC (miara potencjału antyoksydacyjnego) dla swojej ekologicznej jagody kamczackiej jako jedną z najwyższych wśród owoców - 13400 mmol/TE/100 g świeżej masy


Jagoda kamczacka może chronić przed tworzeniem się blaszek miażdżycowych

Większość chorób układu krążenia jest związana przede wszystkim z procesem zmian miażdżycowych.

Powstawanie blaszki miażdżycowej to długotrwały proces. Istotną rolę w tym procesie odgrywają lipoproteiny o małej gęstości (LDL), które ulegają utlenieniu. Zahamowanie procesu utleniania frakcji LDL znacznie ogranicza choroby układu krwionośnego.

W badaniach in vitro wykazano, że bioaktywne związki jagody kamczackiej hamują utlenianie lipoprotein o małej gęstości (LDL).

Ostatnie badania wykazały również, że frakcja fenolowa jagody kamczackiej hamuje utlenianie lipoprotein wywołane przez miedź.

Przypuszcza się, że antocyjany zawarte w owocach jagody utrzymują przepływ naczyniowy, zmniejszają reakcje zapalne i agregację płytek.


Jagoda kamczacka możę być polecana w celu zapobiegania nowotworom oraz w czasie chemioterapii

Kwas elagowy występujący w owocach hamuje mutagenezę i kancerogenezę działając na metabolizm ksenobiotyków (substancja obca dla organizmu docelowego). Ponadto antocyjany zawarte w jagodzie kamczackiej i Powerbiotic Vision redukują następstwa chemioterapii.

Jagoda kamczacka ma działanie przeciwdrobnoustrojowe i przeciwadhezyjne

Ekstrakty z jagody kamczackiej, bogate w związki polifenolowe, wykazują działanie przeciwbakteryjne wobec wielu szczepów bakterii, w tym Helicobacter pylorii, powodującego chorobę wrzodową żołądka (80-90% przypadków).

Badacze przeprowadzili badania ekstraktów z owoców jagody kamczackiej na aktywność przeciwdrobnoustrojową wobec 13 szczepów chorobotwórczych bakterii. Aktywność bakteriobójczą obserwowano dla stężeń ekstraktu w granicach od 8 do 64 mg/ml.

Szczepy Corynobacterium diphtheriae (wywołujące błonicę) i Moraxella catarrhalis (wywołujący przewlekłe infekcje układu oddechowego i centralnego układu nerwowego) były najbardziej wrażliwe na działanie wodno-alkoholowego ekstraktu z owoców. Obserwowano również działanie przeciwbakteryjne ekstraktu wobec szczepów Neisseria meningitidis - dwoinki wywołującej zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Wodne ekstrakty z owoców jagody kamczackiej w innym badaniu wykazały aktywność bakteriobójczą wobec Bacillus subtillis, Kocuria rizophila, Campylobacter jejuni, natomiast etanolowe ekstrakty wobec Escherichia coli.

Kolejne badania wykazały, że ekstrakt oraz frakcja fenolowa z owoców jagody kamczackiej działały przeciwadhezyjnie wobec bakterii: Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Enterococcus faecalis oraz Streptococcus mutans. W chorobach jamy ustnej adhezja jest niezbędnym elementem kolonizacji i rozwoju zakażenia, zwłaszcza w chorobach jamy ustnej, przewodu pokarmowego oraz układu moczowego. Ograniczenie zdolności bakterii do adhezji może być skuteczną formą zapobiegawczą, podobnie jak działanie bakteriobójcze


Działanie przeciwcukrzycowe

W badaniach klinicznych potwierdzono, że antocyjany hamują aktywność alfa glukozydazy i mogą obniżać poziom glukozy we krwi po posiłkach bogatych w skrobię

Jagoda kamczacka chroni przed skutkami promieniowania UV

Pożądaną właściwością owoców jagody jest ochrona przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego.

Korzystnie działa na narząd wzroku

Antocyjany zawarte w owocach jagody kamczackiej poprawiają ostrość widzenia oraz wspomagają leczenie chorób narządu wzroku, np. ostrych stanów zapalnych

Dopiero kombinacja odpowiednio przygotowanej gleby, rygorystycznej ekologii oraz procesu liofilizacji pozwala na stworzenie najwyższej jakości produktu z bardzo wysoką i stałą zawartością antyoksydantów i witamin, odpowiadających potrzebom nawet najbardziej wymagających klientów.

FAQ

1Dla kogo jest przeznaczony Powerbiotic Vision?
Powerbiotic Vision przeznaczony jest dla aktywnych ludzi którzy chcą dostarczyć swojemu organizmowi potrzebną ilość antyoksydantów z naturalnych i przyswajalnych źródeł aby walczyć z procesami starzenia i zużywania się organizmu. Szczególnie polecany jest dla osób dbających o zdrowy wzrok, skórę, serce i naczynia krwionośne.
2Czy Powerbiotic Vision jest bezpieczny?
Przy stosowaniu Powerbiotic Vision nie zaobserwowano działań niepożądanych, nawet przy długotrwałym stosowaniu.
3Jakie jest zalecane spożycie Powerbiotic Vision?
Zaleca się przyjmowanie 2 - 4 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, rano i wieczorem.
4Jak długo można stosować Powerbiotic Vision?
Nie ma limitu czasu stosowania Powerbiotic Vision. Standardowy czas stosowania wynosi 3 miesiące, po którym to czasie należy zweryfikować efekty i rozważyć dalszą suplementację i ewentualną zmianę dawki.
5Jak należy przechowywać Powerbiotic Vision?
Powerbiotic Vision należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce.
6Czy mogę łączyć ze sobą różne produkty Powerbiotic?
Oczywiście. Powerbiotic Vision można łączyć z pozostałymi produktami Powerbiotic, zaleca się jednak ostrożne rozpoczynanie suplementacji kilkoma preparatami jednocześnie i stopniowe zwiększanie ich dawki ze względu na ich silne działanie biostymulujące.
 
العربية简体中文DeutschPolskiEnglishРусскийEspañol